- Yoklama Celp Ve Sevk İşlemleri
- E-Yoklama İşlemleri
- Öğrenci İşlemleri
- Bedelli Askerlik İşlemleri
- Geçici Rahatsızlığı Olanların Ertelemeleri
- Sevke İlişkin Mazeret Hallerinde Erteleme
- Yedek Subay İşlemleri
- Yedek Astsubay İşlemleri
- Emniyet Personelinin İşlemleri
- Sporcu İşlemleri
- Yurtdışı İşçi Erteleme
- Dövizle Askerlik İşlemleri
- Çok Vatandaşlık İşlemleri
- Muafiyet İşlemleri
- Vatandaşlığa Sonradan Alınanların İşlemleri
- Tabiplerin İşlemleri
- Kardeş Erteleme İşlemleri
- Hapis Erteleme İşlemleri
- Aday Memurlar
- Personel Seferberlik
- Lojistik Seferberlik
- Harp Sanayii Seferberlik
- Mali Hususlar
- Muvazzaflık Ve Terhis İşlemleri
- Diğer Hususlar
YURTDIŞI İŞÇİ ERTELEME
-
Askeralma Yönetmeliği 65’inci madde birinci fıkrası i bendi gereğince; yurt dışı işçi erteleme süresi içerisinde her ne sebeple olursa olsun bir takvim yılı içerisinde toplam olarak altı aydan fazla süreyle (184 gün ve daha fazla süreyle) Türkiye’de ikamet etmeniz halinde ertelemeniz iptal edilir ve durumunuza uygun askerlik işlemine tâbi tutulursunuz.
-
Askeralma Yönetmeliği 65’inci madde birinci fıkrası b bendi gereğince; erteleme hakkınızdan vazgeçtiğinizi belirten bir dilekçe ile yurt dışında konsolosluğunuza, yurt içinde askerlik şubenize başvurduğunuz takdirde, tâbi olduğunuz statüye göre askere sevk işleminiz yapılacaktır.
-
Askeralma Yönetmeliği 67’inci madde birinci fıkrası gereğince; ertelemeye esas teşkil eden bilgi ve belgelerle birlikte, ertelemenizin biteceği yılın herhangi bir ayında konsolosluğunuza başvurabilirsiniz. Ancak, cezalı duruma düşmemek için erteleme bitim sürenizin 20 iş günü öncesine kadar müracaat etmeniz uygun olacaktır.
-
Askeralma Yönetmeliği 62’nci maddesi gereğince; askerliğinizin ertelenmesi için sağlık muayene işlemini yaptırmanıza gerek yoktur. Sağlık muayenenizi yaptırmadan da erteleme başvuru belgeleri ile konsolosluğunuza başvurmanız halinde askerliğinizi erteletmeniz mümkündür.
-
Askeralma Yönetmeliği 65’inci madde birinci fıkrası i bendi ve 66’ncı madde birinci fıkrası gereğince tekrar askerliğinizi erteletme hakkınız yoktur. Bir takvim yılının yarısından fazlasını (184 gün ve daha fazla) yurtiçinde geçirirseniz askerlik ertelemeniz iptal edilir ve müteakip erteleme talebiniz kabul edilmez.
-
Askeralma Yönetmeliği 63’üncü maddesi gereğince; yabancı ülke makamlarınca verilen oturma/çalışma izninin size yasada öngörülen işçi-işveren-meslek/sanat mensubu statülerinden birini sağlaması halinde resmi burslu öğrenci olmanızın işçi-işveren ertelemesinde herhangi bir etkisi yoktur.
-
Askeralma Yönetmeliği 62’nci madde birinci fıkrası gereğince; yurt dışında işçi/işveren statüsünde bulunan vatandaşlarımız askerlik ertelemeleri 35 yaş sonuna kadar yapılabilir.
-
7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun Geçici Madde 1’in birinci fıkrası gereğince; yurt dışı işçi erteleme süreniz erteleme şartlarını devam ettirmeniz halinde iptal edilmeyerek 38 yaş sonuna kadar devam edecektir.
-
Askeralma Yönetmeliği 63’üncü madde birinci fıkrası a ve b bendi gereğince; Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınmış yabancı ülkenin resmî makamlarından iltica başvurusu dışında elde ettikleri ve kendilerine yabancı ülkede işçi/işveren statüsü sağlayan çalışma iznini ihtiva eden oturma izni veya çalışma izin belgesi ve umuma mahsus Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile bağlı olduğunuz yurt dışı temsilciliklerimize müracaat etmeniz gerekmektedir.
-
Askeralma Yönetmeliği 65’inci madde birinci fıkrası i bendi gereğince; bir takvim yılının yarısından fazlasını (184 gün ve daha fazla) yurt içinde geçirirseniz askerlik ertelemeniz iptal edilir ve müteakip erteleme talebiniz kabul edilmez. Bu nedenle; mevcut yurt dışı ertelemenizi askerlik şubenize veya konsolosluğunuza müracaat edip sonlandırarak, işlemlerinizin yurt içi öğrencilik kapsamında yürütülmesini sağlamalısınız.