Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümü Etkinliklerine Katıldı
Tarih: 18.03.202518 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale’deki anma törenlerinden ilki, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.
Törene katılan Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak TBMM tarafından Çanakkale’ye verilen ve üzerinde “Çanakkale Geçilmez” yazan altın madalyayı Türk bayrağına toka etti.
Bakan Yaşar Güler’in öptüğü şanlı sancağımız daha sonra törenle göndere çekildi. Tören kapsamında Çanakkale Boğazı’nda demirleyen TCG KINALIADA korvetimizden 21 pare top atışı yapıldı. Bakan Yaşar Güler tören sonrası beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Donanma Komutanı Oramiral Kadir Yıldız ve Amfibi Kolordu Komutanı Tümamiral Serhat Sözbir ile Çanakkale Valiliğini ziyaret etti ve burada yöresel kıyafetler giyen minik evlatlarımız tarafından karşılandı.
Bakan Yaşar Güler ziyarette Çanakkale Valisi Ömer Toraman’dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.