ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkâri’de Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'ne Çıkan Yüksekovaspor'un Kupa Törenine Katıldı

Tarih: 26.03.2025

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TFF Kadınlar 1'inci Lig Şampiyonu olan ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'ne çıkan Yüksekova Kadın Futbol Takımı için düzenlenen kutlama törenine katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da yer aldığı törende Bakan Yaşar Güler’in beraberinde; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu törene katıldı. 

Bakan Yaşar Güler törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TARİHE GEÇTİNİZ 

Öncelikle hepinizi bu büyük başarınız için tebrik ediyor, şampiyonluğunuzu yürekten kutluyorum. Sizler, geçen sene 2’nci ligden 1’inci lige, şampiyon olarak yükselme başarısı gösterdiniz. Bu sene de hem lig aşaması hem de Play-Off Grubu’nda oynadığınız maçlarda üstün bir gayret ortaya koyarak bir kez daha şampiyon ünvanıyla Süper Lig’e yükseldiniz. Üst üste iki farklı ligde şampiyonluk elde ederek Kadın Futbolu’nda ve Hakkâri’de tarihe geçtiniz. Ben de Lig ve Play-Off maçlarınızı çok yakından ilgiyle ve heyecanla takip ettim. En son zaferi getiren pazar günkü maçta da üstün bir performans sergilediniz. Sizlerle bir kez daha gurur duydum. Başarılarınız daim olsun. Elbette ki bu başarının arkasında kulüp yöneticilerinin, teknik ekibin ve kıymetli ailelerinizin de önemli bir payı var. Bu vesileyle takımınızın başarısı için büyük emek sarf eden başkanımıza, antrenörlerimize ve değerli ailelerinize özellikle teşekkür ediyorum.

KIZLARIMIZA ÖRNEK OLUYORSUNUZ 

Sizlerin başarısı yalnızca bir kupa kazanmak değildir. Bu, Yüksekova’dan yükselen umut dolu bir başarı hikâyesinin ve kadınların sahada olduğu kadar hayatta da ne kadar güçlü olabileceğinin ispatıdır. Sizler sadece birer sporcu değil, aynı zamanda rol modelsiniz. Çocuklara, genç kızlarımıza hatta yetişkinlere, “Ben de yapabilirim.” dedirten bir ilham kaynağısınız. Öyle ki elde ettiğiniz sportif başarılarla kızlarımızın ve kadınlarımızın spora katılımını teşvik ediyor, onlara örnek oluyorsunuz. Bu çerçevede Hakkâri’mizin değişen ve gelişen yüzünü temsil ediyorsunuz. Öte yandan bölgemizin terör belasından arındırılmasıyla birlikte, sizler gibi azimli ve yetenekli gençlerimiz, sahip oldukları yüksek potansiyeli özgürce ortaya koyma fırsatına kavuşmuştur. Artık yalnızca hayal etmekle kalmıyorsunuz. Hayallerinizi sahada, parkede, pistte ve minderde gerçeğe dönüştürüyorsunuz. 

Bugün Hakkâri’nin dört bir yanından çıkan sporcular, farklı branşlarda ulusal ve uluslararası arenalarda elde ettikleri şampiyonluklar ve derecelerle, bizlere tarifsiz bir gurur yaşatmaktadırlar. Nitekim kayak da Hakkâri’mizin yükselen turizm ve marka değerini temsil eden önemli bir spor dalıdır. Öyle ki Türkiye Kayak Milli Takımı’nın % 30’unu da Hakkârili sporcular oluşturuyorlar.  Özellikle Merga Bütan Kayak Merkezi’nin hizmete alınması da kayak sporunun Hakkâri’deki gelişimine büyük bir katkı sağlamış, bu bağlamda şehrimiz pek çok yarışmaya ev sahipliği yapmıştır. Netice itibarıyla hangi branştan olursa olsun / tüm sporcularımız, hem ilimizin hem de ülkemizin iftihar kaynağıdırlar. Sayenizde geleceğe dair umutlarımız daha da büyüyor, yarınlara olan inancımız güçleniyor.

HAKKÂRİ’DE LİSANSLI SPORCU SAYISI ARTIYOR 

Bugün geldiğimiz noktada hem Hakkâri’miz hem Yüksekova’mız; her alanda yeni yatırımlarla kalkınmaya ve gelişmeye devam ediyor. Hakkâri’de futbol ve kayak dışında diğer spor branşlarına da ilgi çok büyük. Artık Hakkâri; spor organizasyonlarıyla, özellikle kış sporları ve turizm potansiyeliyle bir cazibe merkezi olmaya başladı. Nitekim bu güzel şehrimizde yaylacılıktan doğa turizmine, ulusal ölçekli turnuvalardan kayak ve dağcılık sporlarına kadar her geçen gün organizasyon çeşitliliğinin arttığını memnuniyetle müşahede ediyoruz. Öte yandan Hakkâri, Türkiye’nin en genç nüfusuyla her geçen gün lisanslı sporcu sayısını artırıyor. Hakkârili gençlerimiz, birçok spor dalında hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda, şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil ediyorlar. 

Nitekim millî sporcumuz Rojda Kanat kızımız, judo/kuraş branşında, 2024’te elde ettiği başarılara ilaveten en son 2025 Gençler Türkiye Şampiyonası’nda birincilik elde etti. Yine millî sporcumuz Semanur Öztunç evladımız, judo/kuraşta hem 2024 Ümitler Avrupa Şampiyonu hem 2024 Gençler Türkiye Şampiyonu oldu. Kayakta ise Şennur Kartal kızımız, 2024 Büyük Kadınlar Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Güreşte de başarılar devam etti. 2024 Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Nurgül Abi, Zehra Özdemir ve Şeyda Salim, birincilik elde ettiler. Wushu Kung-fu da ise 2025 Türkiye Şampiyonası’nda Muhammed Hasan Çal şampiyon oldu.
 
Daha ismini zikredemediğim ve derece yaparak Hakkâri’nin gururu olan nice sporcumuz bulunmaktadır. Bu vesileyle Hakkârili gençlerimizi ve tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum. Kendilerini yetiştiren hocalarına, ailelerine, desteklerini esirgemeyen okul yönetimlerine ve mülki idareye teşekkür ediyorum. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığımız da spor tesislerinden gençlik merkezlerine, sosyal aktivite alanlarından yürüttüğü çeşitli projelere kadar birbirinden kıymetli icraatları hayata geçirerek Hakkâri’nin bu alandaki yükselişine büyük katkılar sunmaktadır. Bu kapsamda; Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza, katkıları nedeniyle saygılarımı sunuyorum. Tüm bu çabalarımız, bölgenin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak ve Hakkârili kardeşlerimizin huzur ve istikrar ikliminde refahlarını artırmak içindir.

HAKKÂRİ'MİZ, SPORDA TÜRKİYE’NİN MARKA ŞEHRİ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Başarı, kolay elde edilen bir olgu değildir. Sizler, uzun saatler süren yoğun antrenmanlar, fedakârlık, istikrarlı çalışma ve takım ruhunun sahaya yansımasıyla bu sonuca ulaştınız. Unutmayın ki başarı; bir varış noktası değil, bir yolculuktur. Artık Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde Hakkâri’yi iki takımız temsil edecek. Kadın futbolundaki en yüksek mücadele alanı olan Süper Lig’deki 14 seçkin takımdan ikisinin Hakkâri ekibi olması bizler için ayrı bir mutluluk vesilesidir.

İnanıyorum ki hem Yüksekova Spor hem de Hakkârigücü’nün mücadelesiyle güzel Hakkâri’miz, sporda ve kadın futbolunda Türkiye’nin marka şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Sizlerden yeni sezonda da büyük başarılar bekliyoruz. Bu vesileyle bundan sonraki hayatınızda ve sportif faaliyetlerinizde başarılarınızın artarak devamını diliyor, sizleri bir kez daha yürekten kutluyorum. Bu gece idrak edeceğimiz mübarek Kadir Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Ramazan Bayramı’nızı da şimdiden tebrik ediyorum. Şimdi, Bakanlığımızca hazırlanan ve kızlarımızın muhteşem başarısını anlatan bir videoyu birlikte izleyeceğiz.

Okunma Sayısı : 263

Diğer Haberler

Bir Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu

Bir Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Ramazan Bayramı Mesajı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Ramazan Bayramı Mesajı

Millî Savunma Bakanlığında Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Millî Savunma Bakanlığında Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Şırnak’ta Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Şırnak’ta Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı