ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

PATLAYICI MÜHİMMAT RİSK EĞİTİMİ (PAMRE)


Patlayıcı Mühimmat Risk Eğitiminin (PAMRE) amacı; mayın/patlamamış mühimmat riskine maruz hedef kitleyi bilinçlendirerek patlamamış mühimmat ve mayından yaralanma riskini azaltmak ve risk grupları arasında olumlu yönde davranışsal değişiklikleri geliştirmektir. 

PAMRE kapsamında izlenen süreçte, risk altındaki topluluklardan ve diğer kaynaklardan; mayın/patlamamış mühimmat tehlikesi, tehlike arz eden bölgeler, tehlike altındaki toplulukların yaş grupları ve cinsiyetleri, mayın/patlamamış mühimmatın sivil halk üzerindeki etkileri, meydana gelen kazalar ve mağdurlara ilişkin veriler ile mağdurlara yardım konusunda yapılan faaliyetlere ilişkin bilgiler toplanır.

Elde edilen veriler (cinsiyet, yaş, ekonomik/sosyal/kültürel faktörler, eğitim durumu,  risk arz eden mühimmat cinsi, risk durumu vb.) doğrultusunda tehlikenin boyutu, etkileri ve hedef kitle belirlenir ve PAMRE verilecek bölgeler arasında önceliklendirme yapılır.

PAMRE genel olarak, risk içeren bölgeleri ziyaret ederek sunumlar yapılması, etkili ve ikna edici eğitim materyalleri kullanılarak risk altındaki bölgelerde yaşayan vatandaşlarımıza  güvenlik mesajları iletilmesi şeklinde yapılır.

Verilecek PAMRE’nin yanı sıra sürdürülebilir davranışsal değişikliği desteklemek amacıyla verilen mesajlar;  kişiler arası iletişim, kitle iletişim araçları, basın yayın organları, poster, broşür vb. unsurların karışımı ile desteklenebilir. PAMRE’nin etkisini ve sürdürülebilirliğini sağlamak maksadıyla her türlü materyalden faydalanılır.

Poster 1          Poster 2          Poster 3