ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI İHALE DETAYI

İşin Adı 4'üncü Kor.K.lığı 1999-KAD-BAR-079 Albüm Numaralı 2 Nu'lı Tali Kışla Sorumluluğunda Bulunan Kademe (Ulş. ve Kh. Bl.leri Kad. İle İtfaiye)'nin Bakım ve Onarımı

İhale Usulü Doğrudan Temin Alımları

         

İdare Adı : 4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI

Adres : ORGENERAL ESREF AKINCI KISLASI MAMAK/ANKARA

Telefon : +903123695710-2977

Faks : +903123699376

Elektronik Posta Adresi :

         

Malın Niteliği ve Türü Onarım İşi

Malın Miktarı 23 Kalem

Mal Teslim Yeri 4'üncü Kolordu Komutanlığı Mamak/ANKARA

Mal Teslim Tarihi 20 Gün

İhale Yeri 4'üncü Kor.K.lığı İhale Komisyon Başkanlığı Mamak/ANKARA

İhale Tarihi 26.08.2015 10:00


İhale İlanı Metni

T.C.
KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
4’ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI
ANKARA

4’ÜNCÜ KOR. K.LIĞI 1999-KAD-BAR-079 ALBÜM NUMARALI 2 NU'LI TALİ KIŞLA SORUMLULUĞUNDA BULUNAN KADEME (ULŞ. VE KH. BL.LERİ KAD. İLE İTFAİYE)'NİN BAKIM VE ONARIMI İŞİ

ÖZEL-GENEL İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAMESİ


ŞARTNAME NO: TARİH:
İS.:77773196-4230- -15/İnş. Ağustos 2015


1. Bu onaylı teknik şartname, yayım tarihinden itibaren yürürlüğe girer.
2. Bu onaylı teknik şartname üzerinde 4’üncü Kor. K.lığının yazılı izni olmadan değişiklik yapılamaz.
3. Bu onaylı teknik şartname, kapak dâhil toplam 15 (Onbeş) sayfadan ibarettir.









İÇİNDEKİLER

1. KONU : 3

2. GENEL HUSUSLAR : 3-5

3. ÖZEL HUSUSLAR : 5

4. İSTEK VE ÖZELLİKLER : 5-13

5. NUMUNE ALMA : 13

6. DENETİM VE MUAYENE : 13-14

7. AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME : 14

8. GARANTİ ŞARTLARI : 14


İŞİN TANIMI : 4’ÜNCÜ KOR. K.LIĞI 1999-KAD-BAR-079 ALBÜM NUMARALI 2 NU'LI TALİ KIŞLA SORUMLULUĞUNDA BULUNAN KADEME (ULŞ. VE KH. BL.LERİ KAD. İLE İTFAİYE)'NİN BAKIM VE ONARIMI İŞİ
YERİ : GEN. EŞREF AKINCI KIŞLASI MAMAK/ANKARA
1. KONU:
1.1 Bu şartname, 4’üncü Kor. K.lığı 1999-KAD-BAR-079 Albüm Numaralı 2 Nu'lı Tali Kışla Sorumluluğunda Bulunan Kademe (Ulş. ve Kh. Bl.leri Kad. ile İtfaiye)'nin Bakım ve Onarımı, yapım özelliklerini, muayene metotlarını ve diğer hususları kapsar.
1.2. Bu şartnamede belirtilen her bir kalem sarf malzemeleri için “malzeme” ifadesi kullanılacaktır.
2. GENEL HUSUSLAR:
2.1. Uygulaması gerçekleştirilecek iş kalemlerinde kullanılacak tüm malzemeler güncel Ulusal ve Uluslararası Kalite Derecelendirme Belgelendirme Kuruluşları standartlarına, yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır.
2.2. Kullanılacak malzemeler yeni ve daha önce kullanılmamış, orijinal, fiziksel bozulmalar ve ambalajlama hatası olmayan, hasarsız ve ayıpsız (çatlak, kırık, defolu vb.) malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan ve idarenin onayı alındıktan sonra seçilecektir.
2.3. Kullanılacak her türlü malzemenin stoku bulunacaktır. İnşaat sahasına getirilen bütün malzemeler olumsuz hava koşullarından korunacaktır.
2.4. Yapılacak uygulama ve kullanılacak malzemeler tüm garanti şartlarına haiz olacaktır.
2.5. Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır.
2.6. Yapım, onarım ve yenileme işleri bünyesinde yapılması gerekecek tüm nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, montaj, söküm, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır. Yapım sırasında oluşacak deformasyonlar ve hasarlar yüklenici firma tarafından giderilecektir.
2.7. İmalatı gerçekleştirilecek her türlü yapım işinin fen, sanat ve teknik koşullara uygunluğu ve seçilecek malzemelerin uygunlukları ile kaliteleri yüklenici firma sorumluluğunda olacak, ihale kapsamında yapımı ve/veya onarımı istenilen her türlü malzeme kullanıcı birlik ve idare ile koordine edilerek uygulamaya konulacak, koşullara uygun yapım şartlarının sağlanıp sağlanmadığı idare ve idarenin görevlendireceği kontrol ekibi aracılığıyla tespit edilecek, söz konusu şartlara haiz olmayan imalat yeniden yaptırılacaktır.
2.8. Yapılacak bütün imalat ve montaj işlemleri idarece tasdikli projelere uygun olarak gerçekleştirilecektir. İş sırasında karşılaşılacak beklenmedik mimari, statik, elektrik, makine, peyzaj vb. proje ve detay problemler yüklenici firma tarafından çözülerek, çizilecek her türlü proje idare tarafından onaylandıktan sonra uygulanacaktır. Bu amaçla yüklenici tarafından hazırlanması istenen proje ve detaylar için ihale bedeli haricinde bir bedel ödenmeyecektir.
2.9. Yapım işleri esnasında sökümden çıkan kullanılabilir veya HEK durumundaki malzemeler yüklenici firma tarafından tutanakla birlik yetkililerine istenilen yere istif edilerek teslim edilecektir.
2.10. Yüklenici işe başlamadan önce yerinde yapılan ölçümlerde projeye göre ortaya çıkabilecek farklılıklar için herhangi bir hak talep etmeyecektir.
2.11. Söz konusu iş, teklif verilmeden önce isteklilerce mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar yüklenici tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir.
2.12. Projelerde ve şartnamede belirtilmeyen teknik hususlar, eksiklikler ve yapılması teknik zorunluluk gerektiren işler idarenin öngöreceği şekilde ve işin tekniğine uygun olarak yapılacaktır. Projelerde, teknik şartname ve mahal listesinde çelişen teknik hususlar ortaya çıkması halinde idarenin tercih edeceği seçenek esas alınacaktır.
2.13. Yüklenici tüm çalışmalarını elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon gibi altyapı tesislerine ve binaya zarar vermeyecek şekilde yapacaktır. Verilebilecek her türlü zarar yüklenici tarafından giderilecektir.
2.14. Yüklenici firma iş sahasında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhalarını asacaktır.
2.15. Yapılan imalatlar tamamen kullanılır halde teslim edilecektir. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar vs. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır. Yapım esnasında hasar gören mevcut yapı/altyapıların onarımı ve/veya yenilenmesi için ayrıca ilave bedel ödenmeyecektir.
2.16. Sistemin çalışır halde teslim edilmesi için gerekli teknik ve fenni zaruretten doğan imalat yapılacak, bu imalata esas malzemeler ve işçilikler için ayrıca ilave bedel ödenmeyecektir.
2.17. Yüklenici iş programını sözleşmede yazılı süre içerisinde en az 4 (dört) nüsha olacak şekilde hazırlayarak onaylanmak üzere idareye teslim edecektir. Yüklenici yapı denetim görevlisinin /görevlilerinin ve idarenin gerekli gördüğü revizyonları iş programına hemen işleyecek, uygun görülen iş programına göre işe başlayacak ve devam edecektir.
2.18. Yüklenici All-Risk ve Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesini yer teslimi tarihi itibariyle yaptıracaktır. Ancak yüklenici poliçeyi yer teslim tarihinde getiremez ise, yer teslim tarihinden poliçeyi getirdiği tarihe kadar geçen süre boyunca bütün sorumluluğu, üçüncü kişilere karşı mali mesuliyet de dâhil olmak üzere kabul etmiş sayılır.
2.19. Yüklenici yer tesliminden işin bitimine kadar ki tüm imalat safhalarını gösteren 10x15 ebadındaki fotoğrafları fotoğraf albümü ve CD hâlinde (jpeg formatında) idareye teslim edecektir. Fotoğrafların, fotoğraf albümünün ve CD’nin temini yüklenici firma tarafından sağlanacaktır.
2.20. Yer tesliminden geçici kabul onay tarihine kadar şantiyeye ait her türlü abonelik ve giderler (elektrik, su vb.) ile diğer kamu veya özel kuruluşlara yapılacak masraflar yüklenici tarafından ödenecektir.
2.21. Yüklenici ile kışla içerisinde çalışma esaslarını kapsayan güvenlik protokolü yapılacaktır. Çalışacak işçilerin ve araçların belgeleri 1 (bir) gün önceden idareye teslim edilecektir.
2.22. Yüklenici tarafından hakediş bünyesinde adı geçen işçi temsilcisinin tüm işçiler tarafından seçildiğine dair tutanak ve taahhütname idareye teslim edilecektir.
2.23. Yüklenici tarafından yer teslimi tarihinden itibaren işin bitirildiği tarihe kadar, yapılan işler günü gününe takip edilerek örneklerine göre şantiye günlük defteri, röleve, ataşman defteri vb. ihtiyaç duyulacak diğer belgeler tutulacak ve yapı denetim görevlisinin/görevlilerinin onayı alındıktan sonra idareye teslim edilecektir.
2.24. İşin geçici kabulünün tamamlanmasından sonra, uygulama sırasında yapılmış değişiklikleri de içeren ve işin bitmiş durumunu gösteren nihai projeler (As-Build) yüklenici tarafından bedelsiz hazırlanacak, CD ortamında (dwg ve pdf formatında) ve 2 (iki) takım ozalit kopyaları ile birlikte idareye teslim edilecektir.
2.25. Yüklenici, idareye herhangi bir mali, idari ve hukukî sorumluluk getirmeksizin, temin etmeyi taahhüt ettiği taşınır mallara dair, idare tarafından temin edilecek listede yer alan malzemeler için NATO Stok Numarası (NSN) alınması için gerekli işlemleri malzeme seçimini müteakip başlatacaktır. Tedarik edilen malzemenin NATO Stok Numarası mevcut ise yüklenici kodlandırma işleminden muaf sayılır.
2.26. Yukarıda belirtilmeyen hususlarda, MSY:310-8(A) Millî Kodlandırma Hizmetleri Yönergesinin ilgili bölümlerinde yer alan hükümler geçerlidir.
2.27. İhale, 4’üncü Kor. K.lığı İhale Koms. Bşk.lığınca yapılacaktır. İhale Komisyonu kararı sonucu, idare ile alımın gerçekleştirileceği yüklenici firma arasında sözleşme imzalanacak ve kesin teminat alınacaktır.

3. ÖZEL HUSUSLAR:
3.1 İdarece yapılması istenen PVC doğrama ve alçı duvar levhaları imalatı, boya işleri, çelik profil elemanları montajı, seramik sökülmesi, yenilenmesi ve her çeşit sıhhi tesisat elemanlarının montajı ile nakliyesi sırasında; diğer mevcut sıhhi tesisat elemanları, boya, duvar, yer seramiği vb. gibi bölümlere herhangi bir zarar verilmeyecektir. Aksi takdirde sorumluluk yükleniciye ait olacaktır ve gerekli onarımlar yüklenici tarafından gerçekleştirilecektir. Bunlar için ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.
3.2 Projede bulunan imalatların tümü tamamlandığında, sahadaki inşaat kalıntıları (PVC doğrama kalıntıları, pencere/cam parçaları, boya malzemesi ile kalıntıları vb.) bina içi ve dışındaki alanlarda bırakılmayacaktır. İmalatların yapıldığı bölgede genel inşaat çevre temizliği yapılacaktır.
3.3 PVC doğrama imalatı kaleminde, plastik doğrama aksesuarını (ispanyolet, menteşe, kilit ve ilaveleri, vasistas makas ve çarpmaları, pivot menteşeler, sürgüler, kapı altı fırçaları, her türlü kapı kolları, hidrolik mekanizmalar benzeri açma, kapama, kilitleme mekanizmaları vb.) kapsayacak, bunlar için ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.
3.4 Yer seramiği model seçimi idare tarafından gerçekleştirilecektir. Yer seramiğinin derz boşlukları ve yerleşimi duvar seramiğine mümkün olduğunca uygun gerçekleştirilecektir.
3.5 Pisuvar değişimi, duş takımının montajı ve lavabo değişimi sırasında duvar ve duvar seramiğine verilen zararlar yüklenici tarafından ayrıca herhangi bir bedel talep edilmeksizin yapılacaktır.
3.6 Alçı duvar levhaların yer ve duvarla birleşim bölgelerinde herhangi bir sızıntıya mahal vermeyecek ölçüde gerekeli yalıtımlar yapılacaktır.
3.7 Çatıdaki galvanizli oluklu sac levhaların birleşim bölgelerine ve sızıntı olması muhtemel bölgelere su yalıtımı için PVC esaslı jeomembran malzeme kaplaması yapılırken, iş güvenliği açısından gerekli tüm tedbirler yüklenici tarafından sağlanacaktır. Çatıda herhangi bir birleşim bölgesinde boşluk kalmayacak kadar yalıtım malzemesi serildikten sonra geçici kabul sırasında itfaiye yardımıyla su verilerek test yapılacaktır. Yapılan test sonucunda kaçak olduğu fark edilirse yüklenici tarafından eksiklikler yine giderilecektir. Bunun için ayrıca bir bedel ödenmeyecektir.

4. İSTEK VE ÖZELLİKLER:
1999-KAD-BAR-079 albüm numaralı 2 Nu'lı Tali Kışla sorumluluğunda bulunan kademe (ulş. ve kh. bl.leri kad. ile itfaiye) binası General Eşref AKINCI Kışlası sınırları içerisinde yer almaktadır. Kademe binasının itfaiye olarak kullanılan bölümünde; proje ile belirtilen ölçülerde iki yeni mahalde (yeni takım komutanı odası ve dinlenme odası/depo) alçı duvar levhaları ile tek iskeletli taş yünü levha dolgulu bölme duvarlarla mekânların oluşturulması, PVC doğrama imalatı ile pencere ünitelerinin takılması, bölme duvarların arasında çelik profillerle karkas taşıyıcı elemanların oluşturulması, boya işleri, seramik imalatı ve mevcut hela/duş bölümlerinde bir takım sıhhi tesisat işleri ile montajının yapılması gerekmektedir.
İşe ilk olarak; proje ile belirtilen yeni iki mekân için 18.138/A9 poz numarasına uygun olarak alçı duvar levhaları ile tek iskeletli taş yünü levha dolgulu bölme duvar yapılması ile başlanacaktır. 60 cm aks aralıklı tek profilli olan bu bölme duvarların bir yüzünde çift kat (12.5 mm + 12.5 mm), diğer yüzünde tek kat (12.5 mm) alçı duvar levhası bulunacaktır. Bu esnada yapının mukavemetinin ve dış etkilere karşı dayanımının arttırılması için paneller arasında projede belirtilen bölgelere ve belirtilen boyutlarda Y.23.101 pozuna uygun çelik karkas elemanlar yerleştirilecektir. İki yeni mekân için duvarlar oluşturulduktan sonra çatı kaplaması için gerekli karkas elemanlar (kaplama altı ızgara yapısı) yine Y.23.101 pozuna uygun çelik profillerle sağlanacaktır. Çatı arasına Y.19.061/003 pozuna uygun olarak 10 cm kalınlıkta cam yünü şilte ve üzerine su buharı geçişine açık su yalıtım örtüsü serildikten sonra, Y.21.101/06 pozuna uygun olarak çatı üzeri OSB kaplama yapılacaktır. Projede detayları verilen bu iki yeni mekânın içinde kalan, çatılarının alt bölümüne de; 18.139/A2 pozuna uygun olarak 12,5 mm tek kat alçı duvar levhası ile metal iskeletli giydirme yüzey (alt tavan) oluşturulacaktır. Bu iki yeni mekân ve mevcutta bulunan ve koğuş olarak kullanılacak iki eski mekânın projede belirtilen kapı ve pencerelerinin PVC doğramaları; Y.23.241 pozuna uygun olarak hazırlanacak ve montajı yapılacaktır. PVC doğramaların ve alçı panel bölme duvarların; yer, duvar üzeri ve tavan bağlantılarında; su, hava ve ses yalıtımı tam olarak sağlanmalı, herhangi bir boşluk bırakılmamalıdır. İmalatın tüm detayı poz tariflerinde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. PVC imalatın pencere ünitelerinin montajı; projede belirtilen boyutlara göre Y.28.645/C06 poz numarasına uygun olarak yapılacaktır. Yeni oluşturulan alçı duvar levhalı mekânlar tamamlandıktan sonra, gereken elektrik altyapısı (sigorta, kablolar vb. yardımcı elemanlarıyla), kullanılacak armatürler (742.532 ve 742.124 pozlarına uygun temin edilecek ve montajı yapılacak olan) ve gerekli tüm diğer altyapı tertibatı (sortiler, prizler, anahtarlar vb.) şartnamede verilen detaylara göre oluşturulacaktır. Montaj esnasında ortaya çıkabilecek altyapı eksikliği ve daha önceden öngörülmeyen ekstra malzeme ihtiyacı vb. durumlarda bu ihtiyaç yüklenici tarafından karşılanacaktır. Bununla ilgili ayrıca bir bedel ödenmeyecektir. Son olarak, yeni oluşturulan mekânların duvar ve tavanlarında Y.25.003/22 pozuna uygun biçimde, astar uygulanarak iki kat su bazlı yarımat boya yapılacaktır.
Yeni mekânların oluşturulma işlemi tamamlandıktan sonra, duş/hela ve hela koridoru bölümündeki yer seramikleri 18.198/12 pozuna uygun olarak söküldükten sonra, Y.26.005/302 yapım pozuna uygun biçimde yapılacaktır. Uygulanacak seramiklerin idarenin onayı alındıktan sonra montajı gerçekleştirilecektir. Mevcut pisuvar, gömme duş takımı lavabo ve bataryalar söküldükten sonra, bu şartnamenin Makina imalatları kısmında belirtildiği gibi uygun pozlara göre her biri yerleştirilecektir. İdarenin göstereceği yerlere 165.708 poz numarasına uygun olarak temin edilen panel radyatörlerin montajı yapılacaktır. Son olarak çatıdaki akıntıların engellenmesi amacıyla galvanizli sac çatı kaplamasının bindirme yüzeyleri üzerine gelecek biçimde Y.18.461/052B pozuna uygun temin edilen PVC esaslı 2 mm kalınlığındaki jeomembran serilecek ve su yalıtımı sağlanacaktır.
İş kapsamında yapılması planlanan imalatlar tamamlandıktan sonra, en son olarak genel inşaat temizliği gerçekleştirilecektir.

4.1. İNŞAAT İMALATLARINA AİT POZ TARİFLERİ:

4.1.1. PLASTİK DOĞRAMA İMALATI YAPILMASI VE YERİNE KONULMASI (SERT PVC DOĞRAMA PROFİLLERİNDEN HER ÇEŞİT KAPI, PENCERE, KAPLAMA VE BENZERİ İMALAT) (PVC HAMMADDESİ KURŞUN İHTİVA ETMEYEN) (Y.23.241)
TARİFİ: İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre yapılan sert PVC profillerden plastik doğramalar ve aksesuarları ve cam çıtaları her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı, yüzeyleri pürüzsüz olmalıdır. PVC’den mamul ana profil (Standardına göre et kalınlığı sınıfı "A" olan ve görünür yüzeylerdeki et kalınlığı 2,8 mm, görünmeyen yüzeylerde ise 2,5 mm olmalıdır) kesitlerinde gerek ısı gerekse ses izolasyonu ve ayrıca su tahliyesini hızlandıracak şekilde tasarlanmış ön odacık sistemi olacaktır. Metal takviye profilleri ile ana profillerin (kasa, kanat, orta kayıt) gerekli mukavemeti sağlanacaktır. Metal takviye profilleri, sıcak daldırma metodu ile yapılmış galvanizle pasa karşı korunmuş, sacdan U veya kutu profillerdir. Her iki halde de sac kalınlığı kasa ve kanatlarda 1,5 mm'den fazla orta kayıtta da 2 mm den fazla olmayacaktır. (Ancak çok geniş kayıt ve kanatlarda yapılan hesaplama sonucu atalet momenti yukarıda belirtilen sac kalınlıklarından yüksek çıkarsa çıkan sonuca uyumlu kalınlıkta sac kullanılmalıdır.) Metal takviyeli PVC profiller plastik köşe kaynağı, vida, kanat bağlaması vs. imkânlarla birleştirilerek yardımcı doğrama profilleri, levhalar ve diğer profiller yardımı ile her çeşit pencere doğraması, kapı, camekân ve benzeri imalat yapılır. İmalatçı firmaca önerilen sisteme uygun olarak kanat aralıkları iki sıra EPDM kauçuk contalarla izole edilecektir. Her cins ve kalınlıklardaki camın takılması, cam çıtaları yardımı ile olur. İmalatçı firmaca önerilen sisteme uygun olarak cam tespiti conta, mastik ve diğer usullerle sağlanacaktır. Her pencere kanat çerçevesi (doğraması) doğrama kasasına en az 2 (iki) kapı kanat çerçevesi ise en az 3 (üç) menteşe ile tespit edilir. Menteşeler kanadın ayarlı çalışmasını sağlayacak mukavemette ve dizaynında olacaktır. Plastik doğrama kasa ve kanat bileşimleri 45 derece kesilerek imalatı yapılan plastik doğramanın kargir aksama, kenet ve dübellerle gerektiğinde demir konstrüksiyona (kör kasa) paslanmaz vida kullanılarak bu iş için geliştirilmiş makinelerle kaynatılmak suretiyle tespiti yapılacaktır. Su, hava, ses geçirmeyecek şekilde sızdırmazlığın sağlanması, kanat aralıklarında izolasyonu sağlayacak contaların sisteme uygun olarak yerlerine tespiti için her türlü malzeme ve zayiatı, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, yerine monte edilmiş plastik doğramanın 1 kg fiyatı:

ÖLÇÜ:

1) Yalnız sert PVC plastik doğrama malzemesi, EPDM kauçuk conta, silikon esaslı macun, tespit vidaları, birleşim parçaları, profil içinde bulunan takviyeler birlikte tartılır.

2) İdare lüzum gördüğü takdirde proje boyutları üzerinden, profillerin tablodaki ağırlıklarına göre tartı ağırlığını tahkik edebilir. Bu tartı neticesinde tablolara nazaran %7 ağırlık fazlasına kadar ödeme yapılır. Tablodaki ağırlıklara nazaran tartı neticesi bulunan ağırlığın az olması halinde, yapılan imalatın idarece kabul edilmesi şartıyla tartı esas alınır.

3) Detay projelerinde gerek plastik profillerin, gerekse metal takviye profillerinin metre ağırlıkları ile bağlantı elemanlarının birim ağırlıkları belirtilecektir.

KULLANILACAK MAHALLER: KOĞUŞ, YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO

4.1.2. PVC VE ALÜMİNYUM DOĞRAMAYA PROFİL İLE 4+4 MM KALINLIKTA 16 MM ARA BOŞLUKLU ÇİFT CAMLI PENCERE ÜNİTESİ TAKILMASI (Y.28.645/C06)
TARİFİ: 4+4 mm kalınlıkta, 16 mm ara boşluklu çift camlı pencere ünitesinin takılacağı yerin ölçüsüne göre hazırlanması, cam yuvasına takozların konulması ve camın yuvaya yerleştirilmesi, profil ve fitilinin yerine oturtulması, camlama takozları ile ünitenin dengelenmesi, profillerin birleşim yerlerine puntalama şeklinde nötral (asitsiz) silikon çekilmesi, inşaat yerinde yükleme, yatay düşey taşıma ve boşaltma, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik araç ve gereç giderleri, yüklenici genel giderleri ve karı dahil 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Projedeki ölçülere göre cam takılan alanlar hesaplanır.

KULLANILACAK MAHALLER: KOĞUŞ, YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO

4.1.3. SATEN ALÇILI VE ALÇIPANEL YÜZEYLERE ASTAR UYGULANARAK İKİ KAT SU BAZLI YARIMAT BOYA YAPILMASI (İÇ CEPHE) (Y.25.003/22)

TARİFİ: Boyanacak yüzeyde temizlik yapıldıktan sonra, 0,150 kg su bazlı astar uygulanır, bunun üzerine istenilen renkte 0,100 kg 1.kat, 0,100 kg 2.kat su bazlı yarımat boya yapılması için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m2 fiyatı:

ÖLÇÜ: Projesi üzerinden boya yapılan yüzeyler ölçülür. Tüm boşluklar düşülür.

NOT: 3 m den yüksek duvar ve tavanlarda ayrıca iş iskelesi verilir. Sıva için iş iskelesi varsa, ayrıca boyaya verilmez.

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO

4.1.4. ALÇI DUVAR LEVHALARI İLE TEK İSKELETLİ TAŞ YÜNÜ LEVHA DOLGULU BÖLME DUVAR YAPILMASI (TEK PROFİL-60 CM AKS ARALIĞI) (BÖLME DUVARININ BİR YÜZÜNDE (12,5 MM+12,5 MM) ÇİFT KAT, DİĞER YÜZÜNDE (12,5 MM) TEK KAT ALÇI DUVAR LEVHASI) (18.138/A9)

TARİFİ: İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre; 75 mm´lik Duvar U-profillerinin (DU75) vida ve plastik dubel kullanılarak 60 cm aralıklarla taban ve tavana sabitlenmesi, DU75 ve yan duvarlara tutturulacak 75 mm´lik Duvar C-profillerinin (DC75) altına 75 mm´lik ses yalıtım bandının yapıştırılması, DC75 profillerinin kesilmesi, DC75 profillerinin 60 cm aralıklarla DU75 profillerinin arasına geçirilmesi, 5 cm kalınlıkta 52 kg/m³ yoğunluğundaki taşyünü levhaların yerleştirilmesi ve duvarın bir yüzünde 12,5 mm kalınlığındaki alçı duvar levhasının ilk katının 25 mm lik, ikinci katının 35 mm’lik (veya 38 mm’lik) borazan vidalarla DU75 ve DC75 profillerine sabitlenmesi, duvarın diğer yüzünde tek kat alçı duvar levhasının benzer şekilde sabitlenmesi; gerektiği durumlarda alçı duvar levhasının kesilerek ebatlanması; derz dolgu alçısı ile 3 mm’den fazla boşluklara ön dolgu yapılması, vida başlarının derz dolgu alçısıyla kapatılması, derz bandının alçı duvar levhası ek yerlerine yapıştırılması, bant üzerine derz dolgu alçısı uygulanması suretiyle bölme duvarın oluşturulması her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma ile müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Projesindeki boyutlar üzerinden m² olarak hesaplanır.

NOT: 0,50 m² den küçük boşluklar düşülmez.

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO

4.1.5. HER ÇEŞİT PROFİL, ÇELİK ÇUBUK VE ÇELİK SAÇLARLA KARKAS, (ÇERÇEVE) İNŞAAT YAPILMASI, YERİNE TESPİTİ (Y.23.101)

TARİFİ: Her çeşit profil, çelik çubuk, çelik, saçlarla projesine göre her yükseklik ve açıklıkta karkas inşaat yapılması, parçaların perçin, bulon ve kaynakla eklenmesi, bütün aksamın yerine monte edilmesi, her türlü malzeme ve zayiatı, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, taşıyıcı iskele veya kaldırma tertibatı, boşaltma, işçilik, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, (boya bedeli hariç) yapılması ve yerine konulması, 1 ton fiyatı:

ÖLÇÜ:

1)Ölçmede tartı esastır, kullanılan profil demiri perçin, cıvata, ek levhaları ve benzeri tespit elemanları birlikte boyanmadan ve montajdan önce tartılır ve ataşmana geçirilir.

2)Ancak idareler lüzum gördüğü takdirde, proje boyutları üzerinden bütün profillerin ve düğüm noktaları levhalarının cetveldeki ağırlıklarına nazaran tartı ağırlığını tahkik edebilir. Bu tartı neticesinde; cetvellere nazaran % 7 ağırlık fazlasına kadar ödeme yapılır. % 7 den fazla ağırlık dikkate alınmaz. Hesap tahkikinde perçin ve cıvata delikleri dolu alınır. Bu tartı neticesinde bulunan ağırlığın cetveldekinden az olması halinde yapılan imalâtın idarece kabul edilmesi şartıyla tartı esas alınır.

ÖLÇÜ: Projedeki boyutlar üzerinden hesaplanır.

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO

4.1.6. ÇATI ÜZERİNE OSB/3 KAPLAMA YAPILMASI (KÖR TAVAN KAPLAMASI İLE BİRLİKTE) (Y.21.101/06)

TARİFİ: İdarece onanmış projesine göre; 18 mm kalınlıkta OSB/3 levhaların mevcut mertekler üzerine, aralıksız olarak çakılması, bu iş için lüzumlu malzemesi ve zayiatı, işçilik, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Projesinden kaplanmış yatay düzlemdeki izdüşümünün alanı hesaplanır.

NOT: Bu fiyat, mevcut mertekler üzerine yalnız OSB/3 kaplama, yapıldığı takdirde uygulanır.

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO

4.1.7. SERAMİK, FAYANS VB. KAPLAMA SÖKÜLMESİ (18.198/12)

TARİFİ: Seramik, fayans vb. kaplama sökülmesi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, seramik, fayans vb. kaplama sökülmesinin 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Sökülen kaplama alanı hesaplanır.

KULLANILACAK MAHALLER: HELA KORİDORU, DUŞ ve HELA

4.1.8. (30 X 30 CM) VEYA (33 X 33 CM) ANMA EBATLARINDA, HER TÜRLÜ DESEN VE YÜZEY ÖZELLİĞİNDE, I.KALİTE, BEYAZ SERAMİK YER KAROLARI İLE 3 MM DERZ ARALIKLI DÖŞEME KAPLAMASI YAPILMASI (KARO YAPIŞTIRICISI İLE) (Y.26.005/302)

TARİFİ: Onaylanmış detay projesine uygun düzgün yüzeyin, yapışmayı engelleyici kir, toz, çapak ve benzeri kalıntılardan arındırılması ve nemlendirilmesi, yüzey üzerine çimento esaslı, standart performanslı, kayma özelliği azaltılmış karo yapıştırıcının sürülmesi ve özel tarak ile yivlendirilmesi, (30 x 30 cm) veya (33 x 33 cm) anma ebatlarında her türlü desen ve yüzey özelliğine sahip, I.kalite, beyaz seramik yer karosunun, mastar ve tesviyesine uygun olarak, 3 mm derz aralıkları bırakılarak döşenmesi, derzlerin istenilen renkte çimento esaslı, standart performanslı derz dolgu malzemesi ile doldurulması, kaplama yapılan yüzeyin temizlenmesi, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik araç ve gereç giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve karı dahil 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Kaplama yapılan yüzey, projesi üzerindeki ölçülere göre hesaplanır.

KULLANILACAK MAHALLER: HELA KORİDORU, DUŞ ve HELA

4.1.9. ALÇI DUVAR LEVHALARI İLE METAL İSKELETLİ GİYDİRME DUVAR YAPILMASI (12,5 MM TEK KAT ALÇI DUVAR LEVHASI İLE) (18.139/A2)

TARİFİ: İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre; tavan U-profillerinin (TU28) vida ve plastik dubel kullanılarak 60 cm aralıklarla taban ve tavana sabitlenmesi, Tavan C-profilinin (TC60) kesilmesi, sabitleme öncesi TU28 profillerinin ve 12cm´lik agrafların altına 50 mm´lik ses yalıtım bandı yapıştırılması, agrafların yatayda 60 cm aralıklarla düşeyde en fazla 125 cm aralıklarla vida ve plastik dubel ile mevcut duvara sabitlenmesi, agraf kanatlarının giydirme duvar konumuna göre kıvrılarak ayarlanması, TC60 profillerinin agrafların iki kanadı arasına yerleştirilmesi ve TU28 profillerinin arasına geçirilmesi, agrafların TC60 profillerinin her 2 kanadına agraf vidası ile sabitlenmesi, 12,5 mm´lik alçı duvar levhasının TU28 ve TC60 profillerine 25 mm’lik borazan vidalarla sabitlenmesi, gerektiği durumlarda alçı duvar levhasının kesilerek ebatlanması, derz dolgu alçısı ile 3 mm’den fazla boşluklara ön dolgu yapılması, vida başlarının derz dolgu alçısıyla kapatılması, derz bandının alçı duvar levhası ek yerlerine yapıştırılması, bant üzerine derz dolgu alçısı uygulanması suretiyle giydirme duvarın oluşturulması her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma ile müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Projesindeki boyutlar üzerinden m² olarak hesaplanır.

NOT : 0,50 m² den küçük boşluklar düşülmez.

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO

4.1.10. 2 MM KALINLIKTA, PVC ESASLI, (UV DAYANIMLI, DONATILI) JEOMEMBRAN İLE SU YALITIMI YAPILMASI (Y.18.461/052B)

TARİFİ: Onaylanmış detay projesine uygun, yalıtım yapmaya hazırlanan yüzeyin temizlenmesi, 2 mm kalınlıkta, PVC esaslı, (UV dayanımlı, donatılı) jeomembranın ek yerlerinden en az 10 cm bindirilerek ısıl kaynakla yapıştırılması, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik araç ve gereç giderleri, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, gerektiğinde çalışma sehpaları kurulması ve sökülmesi ile müteahhit genel giderleri ve karı dahil 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Projedeki ölçülere göre yalıtım yapılan bütün yüzeyler hesaplanır.

NOT: Yalıtım örtüleri için gerekli koruma tedbirleri alınmalı ve bedelleri kendi pozundan ödenmelidir.

KULLANILACAK MAHALLER: ÇATI

4.1.11. ÇATI ARASINA DÖŞEME ÜZERİNE, 10 CM KALINLIKTA CAMYÜNÜ ŞİLTE (CAMYÜNÜ ŞİLTE - 18 KG/M3 YOĞUNLUKTA) VE ÜZERİNE SU BUHARI GEÇİŞİNE AÇIK SU YALITIM ÖRTÜSÜ SERİLMESİ (Y.19.061/003)

TARİFİ: : İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre, 10 cm kalınlıktaki cam yünü şiltenin çatı arasına döşeme üzerine aralarında boşluk kalmaksızın serilmesi, istendiğinde çatı kenarındaki aşıklara çıtalarla tespit edilmesi, üzerine su buharı geçişine açık su yalıtım örtüsünün birbiri üzerine en az 10 cm binecek şekilde serilmesi, çatı arasında istenen yere ulaşımın sağlanması için takozlar üzerine kalasların döşenmesi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü malzeme ve zayiatı, (çıta, takoz, kalas ve çivi bedelleri hariç) işçilik araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve karı dahil 1m2 fiyatı:

ÖLÇÜ: Projedeki ölçülere göre yalıtım yapılan bütün yüzeyler hesaplanır.

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO


4.2. MAKİNA İMALATLARINA AİT POZ TARİFLERİ:

4.2.1. KENDİNDEN SİFONLU PİSUVAR (080.300)
TARİFİ: Takribi 35*35*55 cm ölçülerinde; arkadan veya üstten 32 mm yıkama delikli; kendinden sifonlu (koku fermeturlu) ve 50 mm pis su çıkışlı; gagalı; beyaz renkte sırlı seramikten TS EN 13407 'ye uygun ve kalite belgeli pisuvar; duvara kadar uzatma parçası ve rozeti; pisuvar yıkama musluğu; borusu ve rozeti; montaj seti ile birlikte temini; yerine montajı ve çalışır halde teslimi. (Pisuvarlar 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun, CE uygunluk işareti ile olarak piyasaya arz edilmiş olacaktır)

ÖLÇÜ: Ölçüsü TAKIM olarak hesaplanır.

KULLANILACAK MAHALLER: HELA

4.2.2. GÖMME DUŞ TAKIMI (089.604)

TARİFİ: Gerekli kalite belgesine haiz armatürlerin işyerinde temini ve yerine montajı. Gömme sıcak ve soğuk su muslukları suyu duşa veya musluğa veren klapesi ve musluğu ayrı armatür olacaktır.

ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

KULLANILACAK MAHALLER: DUŞ

4.2.3. PANEL RADYATÖR, (TİP 22) 600 (165.708)

TARİFİ: Yapısal konstrüksiyonu TS EN 442-1/2/3 standardına uygun, ısıl güçlerini CE işareti veren laboratuvar raporuyla kanıtlayan, su geçen yüzeylerde TS EN 10130 standardına göre Fe P01 kalite ve minimum 1,11 mm. kalınlıkta soğuk çekilmiş sacdan imal, TS EN 442/1 standardına göre maksimum çalışma basıncının en az 1,3 katı basınçta test edilmiş, TS EN 442/2 standardına göre test edilerek ısıl güçleri tespit edilmiş, çinko veya demir fosfat üzerine astar boyalı ve son kat elektrostatik toz boyalı, ambalajlı olarak işyerinde temini ve montajı.(Tip XY, X panel sayısı, Y konvektör) Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Tarafından yayınlanan 89/106/EEC Yapım Malzemeleri Yönetmeliğine uygun olarak üretilmiş, CE belgeli olacaktır. Montaj bedeli dâhildir. Tespit ve yerleştirme TS-1499'a uygun olarak yapılacaktır.

ÖLÇÜ: Ölçüsü m olarak hesaplanır.

NOT: Her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma ile müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir. Panel Radyatörlerin yükseklikleri ve uzunlukları değişebilir. İdarenin onayı alındıktan sonra kullanılacaktır. Yine; radyatörlerin montajı sırasında gerektiğinde idarenin onayı alınarak uzunlukları %20 oranında değiştirilebilir.

KULLANILACAK MAHALLER: KADEME İÇ MEKÂN, YENİ DİNLENME ODASI

4.2.4. FAYANS LAVABO (EKSTRA SINIF), 45X55 CM KONSOLLU YARIM AYAKLI TAKIM SIRLI SERAMİK EKSTRA SINIF LAVABOLAR (071.112)

TARİFİ: Sabit sabunluklu, kendinden taşmalı, beyaz renkte, Lavabo montaj dübel ve vidası ile birlikte, birlikte işyerinde temini, yerine montajı.

ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

NOT: Renkli sırlı seramikten kullanılması durumunda montajlı fiyatlar % 15 arttırılacak montaj bedelleri arttırılmadan aynen uygulanacaktır. Lavabolar 305/2011/AB Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine uygun, CE uygunluk işareti ile olarak piyasaya arz edilmiş.

KULLANILACAK MAHALLER: HELA KORİDORU

4.2.5. LAVABO BATARYASI, SICAK VE SOĞUK SUYU BİR EL ÇARK İLE AYARLAYAN BATARYALAR. (SPİRAL, İKİ ADET FİLTRELİ ARA MUSLUK DAHİL KOMPLE TAKIM) (089.504)

TARİFİ: Kalite belgesini haiz armatürlerin işyerinde temini ve yerine montajı. Spiral iki adet filtreli ara musluk, sifon dahil komple takım

ÖLÇÜ: Ölçüsü ADET olarak hesaplanır.

KULLANILACAK MAHALLER: HELA KORİDORU

4.3. ELEKTRİK İŞLERİNE AİT POZ TARİFLERİ:

4.3.1. ATY2-4X18 W (ÇİFT PARABOLİK PARLAK REFLEKTÖRLÜ) DEKORATİF AMAÇLI ASMA TAVAN ARMATÜR (742.532)

TARİFİ: En az 0.7mm kalınlığında DKP saçtan özel profilli,9-11 cm delik, ampul cinsi ve adedine göre genişlikte ve uzunlukta, sırt kısımlara ilave bükümlerle mukavemet kazandırılmış, balastlarda oluşan ısıyı kullanıldığı ortamdaki sıcak havayı armatür dışına transfer edecek şekilde şekillendirilmiş, özel hava kanalları bulunan kasalı, özel çerçeveli, çabuk ve kolay müdahale imkanı veren montaj ayakları bulunan, simetrik yarasa kanadı şeklinde ışık dağılımı sağlayan floresan ampullere paralel ve dik olarak uzanan çift parabolik eloksalize edilmiş saf alüminyum reflektörlü, eloksalize edilmiş yüksek saflıkta (%99,9) anodize alüminyumdan üretilmiş (tek paraboliklerde floresan ampullere dik şekilde yaklaşık 6-10 cm aralıklarla yerleştirilmiş eloksallı alüminyum lamel şeritli), IP 20 koruma sınıflı, idarenin beğeneceği renkte özel fırın boyalı armatürü ile birlikte, (armatür verimi %70’ten az olmayacaktır. İdare gerektiğinde verim değerine ilişkin testleri yaptırarak bu değeri ilgili bir kurum laboratuvarından alacağı belgeyle ispat etmesini imalatçıdan isteyecektir) florasan ampulleri yanmayan malzemeden kilitli tip soketleri, TSE belgeli balansları ve starterleri, TSE belgeli yüksek ısıya dayanıklı bağlantı kablolarının iş yerinde temini, her nevi malzeme ve işçilik dahil işler halde teslimi.

ÖLÇÜ: Adet

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU

4.3.2. TİP L1 ETANŞ ARMATÜR (742.124)

TARİFİ: Nemli ve tozlu yerler için özel alüminyum enjeksiyon döküm gövdeli, şeffaf özel cam gloplu lastik contalı yuvarlak tip (ø 20 cm.) çelik tel kafesli armatürün temini, işyerine nakli, 100 W.a kadar ampulü, porselen duyu, her nevi malzeme ve işçilik dahil yerine montajı ile birlikte.

ÖLÇÜ: Adet

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ DEPO

4.3.3. NORMAL SORTİ (734.101)

TARİFİ: Peşel, Bergman veya PVC boru içerisinde linye hatları en az 2,5 mm2 sorti hatları en az 1,5 mm2 faz ve nötr iletkenleri TS 6429’a göre renklendirilmiş plastik izoleli cinsinden olmak üzere buat, klemens, anahtar, armatür, tespit takozu, her nevi malzeme temini, işyerine nakli ve işçilik dahil komple sıva üstü veya sıva altı aydınlatma sortisi yapılması (armatür hariç). Duvar kalınlıkları normalden fazla olduğu hallerde fiyat farkı ödenmez.

ÖLÇÜ: Adet

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO

4.3.4. GÜVENLİK HATLI PRİZ SORTİSİ (735.102)

TARİFİ: Peşel, Bergman veya PVC boru içerisinde linye ve sorti hatları en az 2,5 mm2 kesitte faz, nötr ve güvenlik hatlı prizde faz, nötr ve güvenlik iletkenleri TS 6429’a göre renklendirilmiş plastik izoleli cinsinden olmak üzere buat, klamens, priz, her nevi malzeme temini, işyerine nakil ve işçilik dahil, komple priz sortisi yapılması.

ÖLÇÜ: Adet

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU

4.3.5. SIVA ÜSTÜ NORMAL PRİZ (TS-40) (780.115)

TARİFİ: TS-40'a uygun, sıva üstünde kullanılacak şekilde 250 V. ve en az 10 A.e dayanabilecek şekilde güvenlik hattına bağlanabilecek kontakları ve vidalı bağlantı uçları bulunan, yanmayan malzemeden gövdeli normal priz temini, kasası, her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil yerine montajı ile birlikte adet fiyatı:

ÖLÇÜ: Adet

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU

4.3.6. SIVA ÜSTÜ NORMAL ANAHTAR: (ÖLÇÜ: ADET) (TS 4915 EN 60669-1) (780.105)

TARİFİ: TS 4915 EN 60669-1’e uygun sıva üstünde kullanılacak şekilde, 250 ve. En az 6 A.e dayanabilecek kontakları ve vidalı bağlantı uçları bulunan, yanmayan malzemeden gövdeli ve kapaklı normal anahtar temini, işyerine nakli, kasası, her nevi ufak malzeme ve işçilik dahil yerine montajı ile birlikte adet fiyatı:

ÖLÇÜ: Adet

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO

4.3.7. ANAHTARLI OTOMATİK SİGORTA (3 KA)-25 A'E KADAR (724.402)

TARİFİ: Aynı zamanda anahtar vazifesi gören 3 kA kesme kapasiteli, 2 ve 4 kutupluları nötr ve faz kesme özelliğine haiz, B veya C eğrisi, otomatik sigortanın temin ve montajı, her nev’i malzeme ve işçilik dâhil.

ÖLÇÜ: Adet

KULLANILACAK MAHALLER: YENİ TAKIM KOMUTAN ODASI, YENİ DİNLENME SALONU ve YENİ DEPO

5. NUMUNE ALMA:
5.1. Alınan malzemelerin tamamı kullanılacaktır. Numune alınmayacaktır.

6. DENETİM VE MUAYENE:
6.1. İmalattan dolayı yapı ve müştemilatında oluşacak bozukluk, hata, yapım, onarım ve altyapı eksiklikleri yüklenici tarafından keşifte eksik olarak gösterilmiş olsa bile karşılanacaktır.
6.2. Söz konusu yapım işi sonucu tamamlanan imalatlar eksiksiz anahtar teslimi şeklinde idareye teslim edilecektir.

6.3. 4’ÜNCÜ KOR. K.LIĞI 1999-KAD-BAR-079 ALBÜM NUMARALI 2 NU'LI TALİ KIŞLA SORUMLULUĞUNDA BULUNAN KADEME (ULŞ. VE KH. BL.LERİ KAD. İLE İTFAİYE)'NİN BAKIM VE ONARIMI işinin; muayene, kontrol ve kabulü Kamu İhale Kanunu, Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, Yapı İşleri Genel Şartnamesi ve Yapım işleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacaktır.
6.4. 4’ÜNCÜ KOR. K.LIĞI 1999-KAD-BAR-079 ALBÜM NUMARALI 2 NU'LI TALİ KIŞLA SORUMLULUĞUNDA BULUNAN KADEME (ULŞ. VE KH. BL.LERİ KAD. İLE İTFAİYE)'NİN BAKIM VE ONARIMI işi için %100 (yüzde yüz) göz muayenesi uygulanacaktır.
6.5. İdare gerek görmesi halinde kullanılan her türlü malzeme ile yapılan imalatlarla ilgili muayene ve deneyler isteyebilecektir.
6.6. Muayene ve kontroller esnasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici firma sorumlu olacaktır.
6.7. Muayenelerde gerekli olabilecek araç, malzeme vb. yüklenici firma tarafından temin edilecektir.
6.8. Yüklenici firma muayene esnasında gözlemci bulundurması ve bu gözlemcinin muayene sonuçlarını imzalaması gerekmektedir. Aksi takdirde muayene raporu yüklenici firma tarafından aynen kabul edilmiş sayılacaktır.
6.9. Kullanılacak malzemeler için madde 2.1, 2.2, 2.3 ve 2.4’de belirtilen hükümler geçerlidir.
6.10. Muayene ve kontrol esnasında her türlü masraf yüklenici firmaya ait olacaktır.

7. AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME:
7.1. Uygulaması gerçekleştirilecek iş kalemlerinde kullanılacak malzemeler orijinal ambalajında olacaktır.
7.2. Ambalajında hasar, bozuk, eksik çıkan her türlü malzemenin sorumluluğu yüklenici firmaya ait olacaktır. Bu hususta hasarlı ve eksik olan malzemeler yüklenici firma tarafından değiştirilecektir.

8. GARANTİ ŞARTLARI:
8.1. Yapım işi kapsamında kullanılan bütün malzemelerin garanti süresi geçici kabulü müteakip en az 2 (iki) yıl olup yüklenici bu mallara ait garanti belgelerini ve/veya taahhütnamelerini idare adına düzenlemek ve orjinal nüshalarını idareye teslim etmekte mükelleftir.
8.2. Garanti kapsamındaki malzemede sözleşme süresi içinde tespit edilecek hata, ayıp ve eksikliklerin garanti sağlayan kişi ve kuruluş tarafından giderilmesini yüklenici üstlenecektir. Bu yükümlülüğün yüklenici tarafından yerine getirilmemesi halinde idare, garantinin sağlanması için yapacağı tüm giderlere yüklenicinin alacaklarından kesmek veya teminatını paraya çevirmek suretiyle tahsil edilecektir.
….. AĞUSTOS 2015 TARİH VE İS.:77773196-4230- -15/İnş. NUMARALI 4’ÜNCÜ KOLORDU KOMUTANLIĞI 1999-KAD-BAR-079 ALBÜM NUMARALI 2 NU'LI TALİ KIŞLA SORUMLULUĞUNDA BULUNAN KADEME (ULŞ. VE KH. BL.LERİ KAD. İLE İTFAİYE)'NİN BAKIM VE ONARIMI İŞİ ÖZEL-GENEL İDARİ VE TEKNİK ŞARTNAMESİNİN İMZA SAYFASIDIR.


TEKNİK ŞARTNAMEYİ HAZIRLAYAN MAKAM

4’üncü Kor.İs.Ş.Md.lüğü



NOT:FAKS VE MAİL İLE YAPILAN TEKLİFLER DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.







         

İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.

2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.

a.Şikayet ve Başvuru Makamı: 4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI

b.Telefon Numarası: +903123695710-2977

c.Fax Numarası: +903123699376

d.Elektronik Posta adresi: