ANA SAYFA BAKAN KURUMSAL BİRİMLER BASIN FAALİYETİ HİZMETLER SİTE HARİTASI
Bakanlık Geri
Bakan Yaşar GÜLER

Yaşar GÜLER

Bakan

1954 doğumlu olan Yaşar GÜLER, Teğmen rütbesiyle 1974’te Kara Harp Okulundan ve 1975’de Muhabere Okulundan mezun olmasını müteakip 1975-1984 yıllarında çeşitli birliklerde Muhabere Takım ve Bölük Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1986’da Kara Harp Akademisinden, 1988’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olduktan sonra Kurmay subay olarak sırasıyla; Yurt İçi Bölge Komutanlığı Harekât Başkanı (1986-1988), Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Plan Subayı (1988-1991), 12’nci Piyade Tümen Komutanlığı Harekât ve Eğitim Şube Müdürü (1991-1992), Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanı (1992-1994), Bosna-Hersek Türk Tugayı Komutan Yardımcısı (1994-1995), Başbakanlık Askerî Başdanışmanlığı Proje Subayı (1995-1997), Napoli/İtalya’da konuşlu NATO Güney Bölge Komutanlığı Muhabere Başkan Yardımcısı (1997-1999), Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanı (1999-2000), Genelkurmay Başkanlığı Tatbikatlar Şube Müdürü (2000-2001) olarak görev yapmıştır. 2001 yılında ise Tuğgeneralliğe terfi etmiştir.

Tuğgeneral rütbesiyle 10’uncu Piyade Tu...

Devamı

MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı

4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI İHALE DETAYI

İşin Adı Ankara Merkez Komutanlığı 1992-KRG-BET-002 Albüm Numaralı Muhabere Merkezi Zemininin Anti Statik PVC Kaplama Yapılması ve Merkez Komutanı Odasının Zemin Döşemesinin Yenilenmesi İşi

İhale Usulü Doğrudan Temin Alımları

         

İdare Adı : 4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI

Adres : ORGENERAL ESREF AKINCI KISLASI MAMAK/ANKARA

Telefon : +903123695710-2977

Faks : +903123699376

Elektronik Posta Adresi :

         

Malın Niteliği ve Türü Bakım Onarım

Malın Miktarı 5 Kalem

Mal Teslim Yeri ANKARA MERKEZ KOMUTANLIĞI ETİLER/ANKARA

Mal Teslim Tarihi 10 Gün

İhale Yeri 4'üncü Kor.K.lığı İhale Komisyon Başkanlığı Mamak/ANKARA

İhale Tarihi 24.11.2015 14:00


İhale İlanı Metni
ANKARA MERKEZ KOMUTANLIĞI
1992-KRG-BET-002 ALBÜM NUMARALI MUHAREBE MERKEZİ ZEMİNİNİN ANTİ STATİK PVC KAPLAMA YAPILMASI VE MERKEZ KOMUTANI ODASININ ZEMİN
DÖŞEMESİNİN YENİLENMESİ İŞİ GENEL İSTEKLER İLE ÖZEL İDARİ ŞARTNAMESİ






İ Ç İ N D E K İ L E R


1. KONU
2. GENEL HUSUSLAR
3. İSTEK VE ÖZELLİKLER
4. NUMUNE ALMA
5. DENETİM VE MUAYENE METODLARI
6. AMBALÂJLAMA VE ETİKETLEME
7. GARANTİ ŞARTLARI


















ŞARTNAME NU : 2015/1
İŞİN TANIMI : 1992-KRG-BET-002 ALBÜM NUMARALI MUHAREBE MERKEZİ ZEMİNİNİN
ANTİ STATİK PVC KAPLAMA YAPILMASI VE MERKEZ KOMUTANI
ODASININ ZEMİN DÖŞEMESİNİN YENİLENMESİ İŞİ

YERİ : ANKARA MERKEZ KOMUTANLIĞI YENİMAHALLE/ANKARA

1. KONU :
Bu şartname “1992-KRG-BET-002 Albüm Numaralı Muharebe Merkezi Zemininin Anti Statik PVC Kaplama Yapılması ve Merkez Komutanı Odasının Zemin Döşemesinin Yenilenmesi ve Onarımı” İşinin İstek Ve Özelliklerini, Muayene Metotlarını ve Diğer Hususları Kapsar.

2. GENEL HUSUSLAR:
2.1 Bakım ve onarım/yenileme işinde kullanılacak malzemeler, güncel Ulusal ve Uluslar arası Kalite Derecelendirme Belgelendirme Kuruluşları Standartlarına (TSE, TSEK, TSE-EN, ISO 9001, DIN), fen kurallarına ve yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır. Kullanılacak malzemeler daha önce kullanılmamış orijinal, hasarsız, birinci sınıf malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan sonra seçilecektir.
2.2 Alınacak/kullanılacak malzemeler daha önceden kullanılmamış, orijinal hasarsız ve 1 inci sınıf olacaktır.
2.3 Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır. İş garanti süresi boyunca iş yapılan yapılarda ve yerlerde oluşacak her türlü hasardan (örneğin çatı akması, tesisat hasarı vb.) kabul esnasında ortaya çıkmamış dahi olsa, yüklenici firma sorumlu olup, bu hasar ve bozukluğun tespiti halinde her türlü onarımı yüklenici tarafından yapılacaktır. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar vs. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır.
2.4 Kullanılacak tüm malzemelerin nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
2.5 İşe başlamadan önce yüklenici ile idare arasında kışla içerisinde çalışma esaslarını belirleyen Güvenlik Protokolü yapılacaktır.
2.6 İş başlamadan önce, yüklenici tarafından iş planı/programı hazırlanarak idareye yazılı olarak verilecektir. Söz konusu iş, sözleşme öncesi firma tarafından mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar firma tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir.
2.7 İhale kapsamında yapımı ve/veya onarımı istenilen her türlü malzeme, kullanıcı ile koordine edilerek uygulamaya sokulacak, koşullara uygun yapım şartları sağlanıp sağlanmadığı idare ve idarenin görevlendireceği yapı denetim görevlisi/görevlileri aracılığıyla tespit edilecek, söz konusu şartlara haiz olamayan imalat yeniden yaptırılacaktır.
2.8 Yüklenici imalat ve olası tamirat için gerekli olacak tüm ana ve yardımcı aracı, iş aletini ve sarf malzemesini kendisi sağlamayı kabul eder. Yüklenici, iş sahasında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhaları asacaktır. Ayrıca şantiyede çalıştırdığı personelin ikamesinden ve kullanılacak makine ve teçhizatın temin edilmesinden sorumludur.
2.9 Bakım ve onarım işi; yer teslim tarihinden itibaren 10(On gün) takvim günü içerisinde bitirilerek, işyeri idareye teslim edilecektir.
2.10 Yüklenici tarafından talep edilmesi durumunda, idareye ait elektrik ve su kullanılabilecektir. Bu durumda, işe başlamadan önce elektrik ve su için ayrı ayrı elektronik süzme sayaç takarak kullandığı elektrik ve su tutarını belirleyecektir. İşin bitimini müteakip sayaç sökülerek o ayki elektrik ve su faturasındaki birim fiyat üzerinden kullanılan tutar, 4'üncü Kolordu Saymanlık Müdürlüğüne yatırılacaktır. Yatırılan elektrik ve su bedeline ait dekontlar yapı denetim heyetine teslim edilecektir.
2.11 İş kapsamında imalatların yapılması sırasında; söküm vb. durumlarda ortaya çıkan tüm malzemeler idareye aittir. Ancak idare tarafından moloz olarak kabul edilen malzemelerin; taşıtlara yüklenmesi ve şantiye sahasından uzaklaştırılması yükleniciye aittir.



3. İSTEK VE ÖZELLİKLER:
(İNŞAAT GRUBU)

İNŞ-3.1 PARKE,LAMİNAT PARKE vb. ZEMİN KAPLAMALARININ SÖKÜMÜ
3.1.1 Projede ve mahal listesinde gösterilen yerlerin mevcut parkelerinin itina ile sökülmesi ve istifi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, parke, sökülmesi işi. Sökülen parke alanı m2 olarak ölçülerek hesaplanır. Sökülen parkeler idarenin belirlediği birimlere teslim edilir.

İNŞ-3.2 SERAMİK, FAYANS VB. KAPLAMA SÖKÜLMESİ
3.2.1 Seramik, fayans vb. kaplama sökülmesi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, seramik, fayans vb. kaplama sökülmesi işi. Sökülen kaplama alanı m² olarak hesaplanır.
3.2.2 Sökülen moloz malzeme, Kışla dışarısına Belediyenin uygun gördüğü yerlere taşınarak atılacaktır.
3.2.3 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen amir odasının zemininde bulunan mevcut yer seramiği ve süpürgeliklerinin söküm işi yapılacaktır.

İNŞ-3.3 1,5-2 CM KALINLIĞINDA 400 KG ÇİMENTO DOZLU ŞAP YAPILMASI
3.3.1 1 m³ kuma 400 kg çimento katılarak elde edilen harçla (Poz no:10.010-10.010/MK) 2x2 cm kesitinde rendelenmiş çıtalarla yapılan anolara şaşırtmalı ve derzlere 2 cm eninde bitümlü karton şerit konularak, ortalama 2,5 cm kalınlığında mala perdahlı şap yapılması, şap yapılan yerin temizlenmesi, yıkanması, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dahil, 1 m² fiyatı:
3.3.2 Projede ve mahalde gösterilen yerlere uygulanacaktır. ÖLÇÜ: Projedeki ölçülere göre şap yapılan yüzeyler hesaplanır.

İNŞ-3.4 ÇİMENTO ESASLI KENDİLİĞİNDEN YERLEŞEN (SELF LEVELİNG) HARÇ İLE ORTALAMA 2 MM KALINLIKTA ZEMİN TESVİYESİ YAPILMASI VE ÜZERİNE 2MM KALINLIKDA PVC ESASLI YER DÖSEME KAPLAMASI YAPILMASI (HOMOJEN -GRUP T - 04.443/A2C)(ESD KORUMALI)
3.4.1 Projede gösterilen mahallerde mevcut beton, şap, mozaik vb. yüzeylerin üzerinin süpürülüp vakumlu olarak temizlenmesi, varsa eski kaplama ve harç pürüzlerinin kazınması, zemin 2mm lik tesviye tabakasına uygun hale getirilecektir. Poliakrilat esaslı sentetik reçineli astarın m2 ye 0,150 kg gelecek şekilde sürülmesi, 2,0 mm kalınlığında sentetik katkı maddeli zemin düzleme macunu ile kaplama yüzeyinin düzgünleştirildikten sonra üzerine 0,400 kg PVC özel yapıştırıcı sürülerek 2,0 mm kalınlığında homojen (Grup T) PVC esaslı döşeme kaplama malzemesinin serilmesi, yapıştırılması, ek yerlerinin düzgün ve itinalı olarak sıcak kaynakla birleştirilmesi için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, müteahhit genel giderleri ve kârı dahildir.
3.4.2 PVC yer kaplaması yüklenicinin getireceği katalogdan idarenin belirleyeceği desen ve renklerde ayrıca PVC kaplamanın rulo veya karo ebadında olacağı yine idarece karar verilecektir. toz tutmayan, anti statik, hijyenik ithal compact homojen malzeme olacaktır. PVC yer kaplama malzemesi markasına ait orijinal kataloğu (Üretici firma kataloğu) olmalı ve katalogda malzeme garanti süresi en az 3 yıl olmalıdır.
3.4.3 PVC kaplanacak mahallerin zemin döşenmesine başlanılmadan önce zemin kotu kontrol edilecek, kotta hatalar var ise bu hatalar giderilerek bütün zemin kotlarının aynı olması sağlanacaktır. Odalardaki kapıların açılır kapanır kanadının kotu zemin kotuna göre dikkat edilecektir. Oluşabilecek kot hatalarından yüklenici sorumlu olup bu hatalar tekrar yüklenici tarafından giderilecektir. Kapı bitim yerlerine geçiş profilleri konulacaktır.



3.4.4 İstenilen Teknik Özellikler

3.4.4.1 PVC esaslı yer döşeme kaplaması anti statik özelliğinde olup odalardaki elektrostatik deşarjı sağlamak için PVC kaplama altına veya aralarında bakır hatlar döşenecektir. bu hatlar binanın topraklanmasına bağlantısı sağlanacak topraklama yoksa topraklama bağlantısı yapılacaktır.
3.4.4.2 Malzemenin toplam kalınlığı N 428’e göre en az 2 mm olmalıdır. Aşınma yüzeyi kalınlığı N 429’a göre en az 1 mm olmalıdır. Malzeme aşınma yüzeyi saf PVC den mamul fakat homojen yapıda olmalıdır.
3.4.4.3 Aşınma/kalınlık kaybı EN 660-2’ye göre Grup T< 2.0 mm³ olmalı. Alev yayılması değerlemesi DIN 4102’ye göre B1, EN ISO 11925-2’ye göre testi geçmiş olmalı. Kimyasallara karşı direnci EN 423’e göre iyi olmalı. Sandalye tekerlekleri ile aşınma değeri EN 425’e göre aşınmaz olmalı. Renk değişimi (solmazlık) değeri EN 20105-B02’ye göre en az 6 olmalı. Sıkıştırma değişikliği (kalıcı batma) değeri EN 433’e göre yaklaşık 0,003 mm olmalı. Sıcak kaynak yapılabilirlik özelliği olmalıdır.
3.4.4.4 1 m2 fiyatı: ;ÖLÇÜ :1) kaplama yapılan yüzeyler ölçülür. 2) kendinden dönüşlü kepli süpürgelik yapılacak, projedeki ölçülere göre süpürgelik dâhil kaplama yapılan yüzeyler ölçülür. Ayrıca, süpürgelik bedeli kendi pozundan ödenir. NOT : idarenin yazılı izni ile uygulanır.
3.4.4.5 PVC yer döşeme malzemenin EN 649 standardına uygun olarak üretildiğini belirten, uluslararası onaylanmış akredite bir kuruluş tarafından verilen uygunluk sertifikası yüklenici tarafından getirilecektir. PVC yer döşeme malzemesi idarenin bilgisi dâhilinde test edilir. Ödeme evrakı ile birlikte laboratuvar deney raporları getirilecektir.


İNŞ-3.5 LAMİNAT PARKE DÖŞEME KAPLAMASI YAPILMASI (SÜPÜRGELİK DAHİL)
3.5.1 Projede gösterilen mahallerde yapılacak uygulamada “Y.21.280/03 (Laminat parke döşeme kaplaması yapılması (süpürgelik dahil) Poz No. İle belirtilen özellikte malzeme kullanılacak ve uygulaması yapılacaktır.
3.5.2 Projede belirtilen parke döşenecek mahal temiz olmalıdır. Hangi durumda ve hangi şartlarda olursa olsun parke kaplanacak yüzey tertemiz ve pürüzsüz duruma getirilecektir. Gerekirse elektrikli süpürge ile temizlenecek parke döşenecek yüzeylerde 1 mm’den büyük moloz tanecikler bırakılmayacaktır. Parke döşenmesine başlanılmadan önce zemin kotu kontrol edilecek, kotta hatalar var ise bu hatalar giderilerek bütün zemin kotlarının aynı olması sağlanacaktır.
3.5.3 Laminat parkeler yüklenicinin getireceği katalogdan idarenin belirleyeceği desen, renk ve modellerden olacaktır. İdarenin onayı alınmadan malzeme mahalle uygulanmayacaktır.
3.5.6 Mahal listesinde gösterilen bölümler zemini üzerine; 5 mm kalınlığında foamboard kullanılacak ve daha sonra istenen renk/desende ön ve yandan kilitli laminat parke döşenmesi ve duvar etrafına(mevcut süpürgeliklerin sökülmesinden sonra) parke süpürgelik dönülmesi ile kapı bitim yerlerine geçiş profili konulması şeklinde laminat parke yer kaplaması her türlü malzeme ve kaybı, işçilik, müteahhit karı ve genel masraf dahil olmak üzere yapılacaktır. Süpürgelikler aynı renkte ve 5 cm kalınlığında olacaktır. Yapılan laminant döşeme ile döşeme altı priz kutusu arasında seviye farklı olmayacak ve arasında boşluk kalmayacaktır.
3.5.6 laminant parkenin özellikleri;
• 8 mm kalınlıkta
• Suya dayanıklı HDF taşıyıcı levha
• Timberland yüzey
• Laminat parke aşınma sınıfı 32 (AC4) ve üstün
• Laminat parkeler E1 Standardına uygun olacaktır.(kanserojen madde içermeyecek)
• Leke tutmaz olacaktır.
• Güneşten renk solmasına uğramayacaktır.
• Uygulanan laminant parkenin garanti belgesi bulunacaktır.




4.NUMUNE ALMA :
4.1 Alınan malzemelerin tamamı kullanılacaktır. Numune alınmayacaktır.
4.2 İnşaatın bünyesine/imalata girecek her türlü malzemenin birinci sınıf olması, idare tarafından beğenilmesi ve açıklandığı şekilde kontrolden geçmesi esastır. İdare, imalat kaleminin özelliğine göre hangi imalat içinde malzeme seçimi yapacağını yer teslimini müteakip belirler ve işin aciliyetine göre ve/veya şifahi olarak yükleniciye bildirir. İdare tarafından, yer teslimi ile birlikte, özellik arz eden imalat için, yükleniciden numune seçimi istenmesi halinde, imalattan yeteri kadar süre önce, imalatın özelliğine uygun olarak seçilmiş malzeme numunelerini (3 veya daha fazla) idareye sunacak ve idarenin onayını alacaktır.
4.3 Kontrol personelince uygunluğu belirlenen malzemelerin gerekli belgelere (TSE, TSEK v.b. muadili belgelerden herhangi birisine veya birkaçına) ve teknik yeterliliğe sahip olması durumunda, yüklenici firmaya, seçilen numuneler yazıyla veya işin ivediliğine binaen öncelikle şifahen bildirilecektir. Sunulan malzemelerin hiçbirinin uygun olmaması halinde yüklenici, yeniden üç veya daha fazla numuneyi gecikmeksizin idare onayına sunacaktır.


5. DENETİM VE MUAYENE :
5.1. Onarımdan dolayı bina ve müştemilatında oluşacak bozukluk hata onarım eksikleri keşifte eksik olarak gösterilmiş bile olsa yüklenici tarafından karşılanacaktır.
5.2. Söz konusu onarım sonucu bina, (elektrik-inşaat-sıhhi tesisat açısından) eksiksiz, anahtar teslimi şeklinde idareye teslim edilecektir.
5.3. İmalatlar; Yapım işleri Genel Şartnamesi, Teknik Şartname hükümleri ve yapı denetim görevlisinin öneri, tavsiye ve istekleri doğrultusunda yapılacaktır. Aykırı durumlarda yapı denetim görevlisi yapılan imalatların düzeltilmesini, sökülüp veya yıkılıp tekrar yapılmasını isteyebilir.
5.4. Muayene ve kontroller sırasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
5.5. Muayenelerde gerekli olabilecek araç, malzeme vb. yüklenici tarafından temin edilecektir. Muayene ve kontrol esnasında her türlü masraf yükleniciye ait olacaktır.
5.6. Yüklenici tarafından şantiye sahasına getirilen ve/veya şantiye sahasından çıkarılan tüm inşaat imalat malzeme miktarları yapı denetim görevlisine/görevlilerine tutanakla ibraz ettirilecektir. İbraz edilmeyen malzemelere ait imalatlar hakedişe dahil edilmeyecektir.
5.7.Bu teknik şartnamede belirtilmeyen hususlar ve uygulama hususları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığının İnşaat ve Tesisat Birim Fiyatları, İnşaat Birim Fiyat Analizleri vb. kaynaklardaki esaslar geçerlidir.
5.8. “1992-KRG-BET-002 Albüm Numaralı Muharebe Merkezi Zemininin Anti Statik PVC Kaplama Yapılması ve Merkez Komutanı Odasının Zemin Döşemesinin Yenilenmesi ve Onarımı” işinin; muayene, kontrol ve kabulü Kamu İhale Kanunu “Yapım İşleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği” hükümlerine göre yapılacaktır.
5.9. “1992-KRG-BET-002 Albüm Numaralı Muharebe Merkezi Zemininin Anti Statik PVC Kaplama Yapılması ve Merkez Komutanı Odasının Zemin Döşemesinin Yenilenmesi ve Onarımı” işi için %100 (yüzde yüz) göz muayenesi uygulanacaktır.



6. AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME:
6.1 Malzemelerin taşınma esnasında dış etkenlerden ve hava şartlarından etkilenmeyecek şekilde korunması yükleniciye aittir.
6.2 Kullanılacak bütün malzemelerin piyasa teamülü orijinal, kullanılmamış yeni olacaktır.
6.3 Kullanılacak malzemelerin üzerinde kalite standardını ve özelliğini belirten etiket veya açıklayıcı yazı olacaktır.


7. GARANTİ ŞARTLARI:
7.1 Kullanılacak malzemelerin garanti süresi yapılacak olan sözleşme kapsamında en az 2 (iki) yıl olacaktır. Yüklenici tarafından yapılacak olan iş için, 2 (iki) yıl süreli olarak garanti taahhütnamesi verilecektir. Garanti süresince her türlü eksiklikler yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır. Yüklenici firma tarafından herhangi bir bedel talep edilmeyecektir.
7.2 Garanti süresi boyunca üretim koşullarından dolayı oluşabilecek hasar ve bakımlar için yüklenicinin kusuru giderememesi durumunda idarenin belirleyeceği tüzel kişilik tarafından yapılan onarım bedeli yüklenicinin teminatından kesilecektir



NOT:FAKS VE MAİL İLE YAPILAN TEKLİFLER DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.

         

İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:

1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.

2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.

a.Şikayet ve Başvuru Makamı: 4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI

b.Telefon Numarası: +903123695710-2977

c.Fax Numarası: +903123699376

d.Elektronik Posta adresi: